Προσκυνηματική εκδρομή στην Παναγία Σουμελά

IΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

Τηλ.: 210 4006985

4ήμερη προσκυνηματική εκδρομή στην

ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΠΡΕΣΠΕΣ - ΦΛΩΡΙΝΑ

28/06/2013 - 1/07/2013

P.S.7 P.S.3 P.S.4
P.S.5 P.S.6

Διαβάστε περισσότερα...

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1η μέρα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/06/2013: ΑΘΗΝΑ – ΚΑΤΕΡΙΝΗ – ΒΕΡΟΙΑ - ΚΑΣΤΟΡΙΑ

6.30 π.μ. Αναχώρηση από την παλία εφορεία (25η Μαρτίου) , με ενδιάμεσες στάσεις, άφιξη για προσκύνημα στην Ι.Μ.Οσίου Εφραίμ του Σύρου, στους πρόποδες του Ολύμπου, στην θέση «Παναγία», στα σύνορα των υπωρειών του Ολύμπου και των Πιερίων, κοντά στο χωριό Κονταριώτισσα της Κατερίνης. Στη συνέχεια αναχώρηση με κατεύθυνση προς τη Βέροια. Στις πλαγιές του Βερμίου, κοντά στο χωριό Καστανιά, βρίσκεται το πνευματικό κέντρο του Ποντιακού Ελληνισμού, η Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά την οποία και θα προσκυνήσουμε. Αναχώρηση για ΚΑΣΤΟΡΙΑ. Περίπατος δίπλα στη λίμνη, στη γραφική συνοικία ΝΤΟΛΤΣΟ. Εδώ κάθε εποχή του χρόνου αλλάζει όψη και χρώματα ενώ ξεχωριστή νότα προσφέρουν οι κύκνοι και οι αγριόπαπιες. Μαγευτική είναι η εικόνα ενώ πέφτει η νύχτα και τα φώτα της πόλης να καθρεφτίζονται σαν λαμπερά αστέρια στα ήσυχα νερά της λίμνης. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η μέρα ΣΑΒΒΑΤΟ 29/06/2013: ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΡΕΣΠΕΣ, ΑΓ.ΓΕΡΜΑΝΟΣ, ΑΓ.ΑΧΙΛΛΕΙΟΣ, ΦΛΩΡΙΝΑ

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για τις ΛΙΜΝΕΣ ΠΡΕΣΠΕΣ, τον υδροβιότοπο που έχει χαρακτηρισθεί Εθνικός Δρυμός. Η χλωρίδα και η πανίδα των λιμνών είναι εξαιρετικά πλούσια και θεωρείται από τους πλουσιότερους υδροβιότοπους στην Ευρώπη. Θα ξεκινήσουμε την επίσκεψή μας από τον ΑΓ.ΓΕΡΜΑΝΟ με τον ιστορικό Βυζαντινό Ναό του 1ου αιώνα και αργότερα στο νησάκι του ΑΓ.ΑΧΙΛΛΕΙΟΥ. Επίσκεψη στην Φλώρινα και στην Ιερά Μονή Αγίου Αυγουστίνου. Το απόγευμα επιστροφή στην Καστοριά, θα δούμε τα Παραδοσιακά Αρχοντικά, τις Βυζαντινές Εκκλησίες και τους γραφικούς Οικισμούς με την ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων όπως τον λόφο του ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ. Ελεύθερο απόγευμα στην Καστοριά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, οργανωμένο δείπνο – Διανυκτέρευση

3η μέρα ΚΥΡΙΑΚΗ 30/06/2013: ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΝΥΜΦΑΙΟ

Πρωινή αναχώρηση για Θεία Λειτουργία. Θά επισκεφθούμε τον Μητροπολιτικό ναό και τον παρακείμενο τάφο τοῦ Παύλου Μελά. Προσκύνημα στην Ι.Μ.Παναγίας Μαυριώτισσας, που χτίστηκε το 1082, στα χρόνια του Βυζαντινού Αυτοκράτορα Αλέξιου Α΄ Κομνηνού (1081-1118). Αυτός ο Βυζαντινός θησαυρός βρίσκεται σε απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων από το κέντρο της Καστοριάς, δίπλα ακριβώς στα νερά της λίμνης και συνεχίζει να μονοπωλεί το ενδιαφέρον Καστοριανών και ταξιδιωτών.

Αναχώρηση για προσκύνημα στην Ι.Μ.Παναγίας στην περιοχή Κλεισούρα που είναι αφιερωμένη στη Γέννηση της Θεοτόκου και ασκήτεψε η Οσία Σοφία. Συνεχίζουμε για τον Ι.Ν.Αγίας Παρασκευής στη Βασιλειάδα. Το μεσημέρι θα μας βρει στο όμορφο και γραφικό χωριό Νυμφαίο, στάση για ελεύθερο μεσημεριανό φαγητό. Επιστροφή στην Καστοριά, ελεύθερος χρόνος στη λίμνη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, οργανωμένο δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα ΔΕΥΤΕΡΑ 01/07/2013: ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΚΟΖΑΝΗ, ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και αναχώρηση για την Κοζάνη, προσκύνημα στην Ιερά Μονή Παναγίας Μικροκάστρου και επιστροφή με ενδιάμεσεw στάσεις στο Κερατσίνι.

Τιμή: 240,00 ευρώ κατ'άτομο σε δίκλινο / τρίκλινο δωμάτιο

Επιβάρυνση μονόκλινου δωματίου: + 90 ευρώ και για τις 3 νύχτες

Περιλαμβάνονται:

-Μεταφορές, μετακινήσεις με πολυτελές λεωφορείο με έμπειρο οδηγό, για 4 μέρες

-3 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο LIMNEONRESORT & SPA ( www.limneon.com ) στην Καστοριά με πρωινό και βραδινό φαγητό – ημιδιατροφή (μπουφέ).

Δηλώσεις συμμετοχής στην κ. Γεωργία Αποστολίδου, τηλ. 210 4318184